Det tilbys behandling for de fleste angstlidelser i praksisen i Kristiansand. U.t. benytter seg av kognitiv terapi, samt metakognitiv terapi, og kan vise til god effekt av behandlingstilbudene (se tilbakemeldinger). Behandlingen er stort sett gruppebasert, som er mer effektivt enn individuell behandling. Noen er skeptiske til slik behandling i forkant (spesielt pasienter med sosial angst, naturlig nok), men oftest veldig takknemlige i etterkant for å ha blitt med på gruppebehandlingen.

Henvisning fra fastlege mottas. Det er kort ventetid.

Utdrag tidligere tilbakemeldinger

“Positivt overrasket over gruppeterapi.Noe skeptisk til å begynne med,men det gikk fort over.Godt å treffe andre mennesker som virkelig kan forstå hvordan en har det. Dr.Rochette kan sine ting og guider oss godt inn i den kognitive modellen,som da gjør til at en etterhvert kan lære å mestre diverse uhensiktsmessige tankemønstre! Anbefales på det varmeste!”

“Dyktig gruppeleder med fornuftige oppfølgingsspørsmål og tips til hver deltaker og presentasjon. Nyttig med andre gruppedeltakere som kom med gode tilbakemeldinger og bekreftet mine erfaringer da vi hadde en del plager til felles. Det er en fordel å ha en ABCD-modell å jobbe etter hjemme, både under gruppeperioden og etter at den er avsluttet. Vil anbefale andre med angst å prøve denne typen grupper.”

“Ble veldig glad da min fastlege anbefalte denne form for terapi hos dr Rochette. Hadde aldri hørt om ABCD modellen tidligere. Synes det var vanskelig fra begynnelsen på kurset å forstå alle begrepene men etterhvert ble det forstålig at det var mot “D” vi jobbet. Opplevde ukedagene mellom mandagene som jobb med eksponering både på godt å vondt. En nedtur da eksponering utløste panikkangst på 100% men opptur igjen etter samtaler og gode råd fra dr Rochette i gruppa. ABCD modellen kan virkelig anbefales til alle som sliter med panikkangst. Samtalegruppa kan jeg anbefale på det sterkeste. Alder ingen hindring ! Har lært mye på kurset og har satt stor pris på at det er en veldig uformell tone, mye fleip og latter ! Selv om gruppa er avsluttet jobber jeg hver dag med eksponering enten mentalt eller oppsøker situasjoiner som kan utløse panikk. En stor takk til dr Rochette ! Terningkast 6!”

 

Comments are closed.