Velkommen!

Velkommen til min, dr. Pål Rochettes, hjemmeside.

Jeg er psykiater, og driver en avtalepraksis i Oslo. Det betyr at offentlige takster og frikortordning gjelder. Jeg har korte ventetider, og tilbyr effektive behandlingstilbud for de fleste mentale plager.

Det er to måter du kan få time hos meg på:

  • Henvisning fra fastlege eller andre.
  • Ta kontakt direkte for en enkelkonsultasjon uten henvisning.

For tiden er det 1 ukes ventetid i begge tilfeller. Mer informasjon finner du her.

Jeg har 25 års erfaring som lege, og er spesialist i psykiatri og allmennmedisin. Jeg har bred erfaring med både psykiske og fysiske lidelser, og med hvordan belastninger og psykiske forhold kan virke inn på helsetilstanden. Jeg jobber mye med stemningslidelser (depresjon, dystymi, bipolar lidelse, samt andre depressive tilstander), angstlidelser (sosial angst, agorafobi uten/med panikklidelse, helseangst, generalisert angst, noe med tvangslidelse) hos voksne, samt belastningsrelatert problematikk. Jeg har også tilbud til pasienter med unnvikende (bl.a. usikkerhet i forhold til andre mennesker), uselvstendige (bl.a. konfliktskyhet) og tvangspregede (bl.a. perfeksjonisme og rigiditet) trekk. Jeg tilbyr også utredning og behandling for ADHD/ADD.

Mange av tilbudene er gruppebaserte, både intensive korttidsgrupper basert på kognitiv og metakognitiv terapi, og langtidsgrupper, der mer tradisjonelle metoder, også benyttes. Jeg har drevet grupper i over 12 år, og gruppebasert behandling vil for et stort flertall av pasientene, være et bedre behandlingstilbud enn individuell behandling. Desto mer skeptisk du er til dette, desto større grunn til å delta, og desto større sannsynlighet at du vil bli positivt overrasket i etterkant. Et knippe tilbakemeldinger fra tidligere deltagere kan kanskje være nyttig.

Om du lurer på noe, er det bare å ta kontakt.

Velkommen!

 

Oppdatert 30.04.24