Kommentarer kurs/grupper

Her finner du alle kommentarer som deltagerne har gitt gjennom elektroniske evalueringsskjemaer.

 

Kurs i mestring av belastning

“Det beste med kurset har vært å innse at jeg over flere år med psykisk uhelse, har valgt bort mange sosiale settinger. Men, har nå gjenopptatt en del av dette og mere skal det bli. Å se at det er et hav av muligheter. Jeg har mye mer styring over livet enn jeg har trodd. Det har vært mye humor og latter. Kursleder har lagt fram stoffet på en fin og lettfattelig måte. I en tid med sykemelding har jeg en mye større tro på framtiden enn jeg hadde hatt uten dette kurset. Kurset hjelper også til å ta viktige steg i livet, som gir bedre livskvalitet.”

“Jeg er veldig fornøyd med kurset. Jeg er inne i en depresjon og føler jeg kan få god nytte av kurset videre. Jeg har i kursperioden vært sykemeldt samt at jeg lever alene, slik at det har vært litt vanskelig å få trenet på teknikkene og verktøyene, da jeg har vært litt skjermet i denne perioden. Tror likevel at det kan være til meget god nytte når hverdagen kommer tilbake. Pål Rochette har vært en fabelaktig kursleder med god innlevelse og faglig dyktighet. Kurset kan være til stor hjelp for alle som har en tung tid og trenger litt hjelp til å komme seg videre. Takk!”

“Kurset lærer deg ulike teknikker og verktøy som “velfungerende” personer allerede (bevisst eller ubevisst) bruker i hverdagen. Du kjenner garantert til noen av disse fra før men kurset gjør deg mer bevisst rundt bruken av de. Kurset lærer deg å utfordre innarbeidede negative tanker/tolkninger i ulike situasjoner og gjøre de mer hensiktsmessig/finne alternative tolkninger. Skulle gjerne hatt dette kurset tidligere i livet.”

“Det er bra att timeplan er løs. Bra at “du” hadde A,er eksempel tilgjengelig, det lettet trykket i begynelsen. Du har kan hende en større mulighet for å fange opp de som ikke mente seg å være omfavnet av kurset. Motivering tross følelsen av at det er nytteløst.”
Kommentar: deltagere som opplever vanskeligheter underveis, kan kontakte kursleder for å få individuell hjelp underveis. En person benyttet seg av denne muligheten. Uansett: dette vil bli poengtert enda tydeligere ved neste kurs.

“Veldig greit å vite litt om hvordan man faktisk tenker, og at det går ann å påvirke det ! Kurset gir verktøy som kan brukes i den aktuelle situasjonen, men kan også virke bekreftende på strategier man selv har tatt i bruk. Kunnskap gir trygghet og veien “hjem” blir ikke så lang :)

“Veldig bra å være i ei gruppe, var noe skeptisk før start men er godt nornøyd med kurset, synes det var lærerikt.”

“For mange deltakere, hadde vært bedre med 10-12 (ikke 20) både i forhold til lite lokale, men også med tanke på at det hadde vært lettere å være mer aktiv/dele med seg i en mindre gruppe. Kursboka er veldig nyttig, og mener man bør gjøre “leksa” til hver kurskveld. Viktig å ta seg tid til å innøve å bruke modellen og bruke de mestringsteknikkene som passer for deg. Etter hvert har det vist seg at teknikkene funker, men det krever fokus! Er strålende fornøyd, og ser frem til “å greie meg uten kurs” – ser frem til oppfølgingskveld i januar:-) TAKK til alle på kurset og takk til kursholder Pål!”
Kommentar fra Rochette: KiB fungerer best når det er mange personer til stede, grupper med 16-20 fungerer bedre enn grupper med 10-12. Det ble 20 denne gang, og litt trangt når alle er til stede. Alternativet er at 2-4 deltagere må vente 6 måneder til neste kurs, og u.t. har prioritert kort ventetid fremfor “komfort”.

“grunnleggende kunnskap som burde vært formidlet på et bredere plan, for eksempel grunnskole. veldig nyttig grunnlag for skape et kitt for å “kontrollere” utfordringer i hverdagen. Og ikke minst bli klar over symptomer på utbrenthet i tide.

“Topp foreleser ,som kan stoffet og er en super motivator.Jeg har svært lang erfaring med forelesere. Mener Pål er den beste jeg har opplevd.Har hatt stort utbytte av kurset.Dette kan anbefales til alle,uten hensyn til eventuelle problemer”

“På grunn av personlige forhold i perioden fikk jeg ikke jobbet som ønskelig med kurset, men innholdet og teknikkene er helt topp og vil anbefale kurset på det sterkeste for andre(burde vært obligatorisk for alle mennesker).”

“For meg har dette kurset vært en glede å gå på. jeg har sett fram til hver kurskveld og har lyttet og fokusert så godt jeg har kunnet. Kursholders evne til å visualisere og konkretisere dette stoffet har hjulpet veldig og jeg forstår mer av av min situasjon nå enn før jeg begynte. Det har vært en del aha opplevelser underveis og det har vært nyttig å komme med innspill på kurset og høre på andre sine innspill.”

“Dette er absolutt noe jeg vil anbefale. Et kjempe nyttig kurs som gorde at dagene mine ble enklere. Jeg lærte masse nytt og kursleder var veldig god til å formidle ting og forklare godt. Alt i alt var dette kurset en stor hjelp for meg. Jeg lærte mer om min indre dialog og hvor streng man egentlig er med seg selv. Menneskene rundt meg merket forandringer (positivt) gjennom kursperioden. Dette er BRA!”

“Veldig bra kurs, som jeg har hatt nytte av i hverdagen. Setter tankene i sving på en helt ny måte og man får et nytt perspektiv på hvordan man opplever ting. Det meste er veldig logisk, men man har kanskje ikke tenkt på det på den måten før. Veldig glad for at det blir satt fokus på at tankemønstrene ikke forandres over natten, det er mye jobb, men belønningen (en bedre hverdag) er en stor motivasjon for å jobbe med stoffet. For min del kunne kurset med fordel hatt færre deltagere, men alt i alt er jeg veldig fornøyd!”

“En del av min egen målsetning med kurset var å kunne stå i møte med verden slik jeg er. Jeg har i løp av kurset følt at jeg ikke passer inn. I begynnelsen hadde jeg ikke nevneverdig mye til overs for kursholder, men tenkte for meg selv at det var uvesentlig, fordi kurset handler om å tilegne seg noen verktøy og at jeg derfor ikke trenkte å like fyren 🙂 Nå skal det forøvrig nevnes at kursholderen har vokst på meg underveis, og at jeg nå tenker at han er ikke så Stein Hakke-Gal likevel. Da jeg følet at jeg var på feil plass kunne jeg ta meg i å irritere meg over andre kursdeltakere, det er også noe som har endret seg underveis. Nå tenker jeg at de har delt sine erfaringer på en ærlig måte. Dette synes jeg både er modig og raust gjort. Jeg fant også etterhvert gjennklang i andre deltagere på kurset, også dette var en posetiv erfaring. En del av det faglige innholdet har jeg hatt befatning med tidliger, så noe var kjent stoff, men det er interessant med den prossesen som foregår i en gruppe. Jeg tenker i skrivende stund at jeg sånn alt i alt er sånn midt på treet fornøyd. Jeg er smertelig klar over at min egeninnsats kunne vært betraktelig mye bedre, men på den andre side sett, har jeg lært på kurset at dårlig samvittighet er en negativ automatisk tanke, så det affiserer meg ikke nevneverdig. Så kan det også utrykkes på en annen måte. Jeg er klar over at dette ikke er gjort over natta og tenker derfor å fortsette å bruke mine verktøy videre i min hverdag. Synes det er en bra ting at de to siste kursdagene er lagt litt frem i tid. Avsluttningsvis vil jeg bare bruke høve te å takke for alt jeg har fått og for all læring og ønske alle sammen lykke til med det hele. Vi ses te neste år. Thank you & good night :-)”

“Det gir en noen bevisste verktøy til bruk i vanskelige situasjoner i hverdagen. Jeg vil si det er noe som er forståelig for alle. Utbytte henger sammen med hvor mye en selv velger å jobbe. Ting kommer ikke av seg selv. Takk for et flott kurs.”

“Befriende å skjønne at min kroniske sykdom ikke trenger å bety et deprimerende liv. Jeg velger selv hvordan jeg skal tenke om mine fysiske begrensinger. Jeg trenger ikke henge fast i depresive, \”selvmarinerende\” begrensningstanker lenger. Jeg er sjef i eget liv, og livet betår av VALG: Jeg vil velge LIVET! Det er ikke gjort på et øyeblikk å snu en fastgrodd tankemåte, men det er faktisk mulig. Dette har blitt et vendepunkt i mitt liv!”

“Jeg bruker alt jeg har lært i hverdagen mine,Alt i alt var bra, deltaker var veldig engasjert noe som gjorde at det var letter å engasjer meg.Jeg øver dette både hjemme og på jobb, jeg må innrømme, at det svinger av og til men ikke så ille som før. Jeg forventer ikke at alt skal falle på plass på engang. Resten er opp til meg hvordan jeg bruker alt jeg har lært videre i livet.”

“Kib, Ganske positivt,på en måte å ut av en tunnell med bare NAT, oppdage at det er masse problemer på andre siden og at problemer alltid vil være tilstede. Resultat KONFRONTASJON. Kom til D. Jeg vet at nå har jeg gjort mitt,ikke feid problemet under et teppe. Jeg har håp. NAT skal tilsidesettes. Jeg kan ikke bo på \”trygg plass Fortvilelsen frustasjonen er der, men jeg må videre.Jeg vil til E, Tilsidesetter tanker,fått mer kontroll på NAT, funnet ut at de er forskjellig ettersom hva,hvem,hvor, og hvordan de berører meg direkte. humøret vender også litt tilbake. Takk for meg, blir det for galt, håper jeg at jeg får komme tilbake.”

Noen forklaringer til kommentaren over: NAT (eller B): negative automatiske tanker, uhensiktsmessige tanker som gir konsekvenser C som nedstemthet, uro, unngåelsesadferd mm. D: hensiktsmessige tanker (som erstatning for B), som gir konsekvenser E som glede, ro, bryte med unngåelsesadferd. Se for øvrig Kognitiv terapi.

“Vært på A-D tidligere, men gled gradvis over på A-B etter permittering fra XXX. Det å bli permittert/miste jobben flere ganger har ført meg i A-B modus. Selv om jeg har papirer på at jeg har gjort en god jobb har det allikevel vært utarmende menneskelig og økonomisk. Jeg har tenkt at jeg ikke er bra nok (brems). Jeg jobber med å tenke alternativt og prøve ut disse tankene. Når jeg ser på hva tidligere arbeidsgivere har sagt/skrevet om meg ser jeg at jeg gjennomfører en del ting som de er strålende fornøyd med og som de ikke kan gjennomføre selv. Jeg må ha fokus på hva som har gått bra og spisse meg inn mot ting som kan gjøre meg mer ettertraktet for arbeidsgivere o.l. Det har også vært veldig slitsom å hele tiden å arbeide med ting som andre faste ansatte ikke gidder (enformig/kjedelig arbeid) og som de slenger til meg. Jeg må bli flinkere til å sette hyggelige aktiviteter foran og verne mer om helgene (grensesetting), da dette nok har ført meg inn i nedstemthet/utlading/grue seg til å gå på jobb (enformig/kjedelig arbeid) over tid. Det har vært uhensiktsmessig. Som konsulent var jeg i en utsatt situasjon da jeg kunne bli oppsagt på tre ukers varsel og jobbkontrakten ble forlenget med et halvt år av gangen. Da finanskrisen kom i 2009 ble kontrakten bare forlenget med en måned. Jeg ønsker meg inn i et fast arbeidsforhold som er litt mer utadvendt (ikke bare stirre inn i PCen eller ned i papirer og som er litt mer rolig. Hadde jeg hatt fast jobb i XXX hadde jeg antakeligvis vært mer avslappet i jobben. Jeg håper jeg finner en jobb jeg kan trives bedre med. Det er slitsomt å være i et arbeidsforhold som du mistrives i. Spesielt slitsomt er det hvis man ikke finner er mer trivelig jobb. Kurset er jeg strålende fornøyd med.”

“Eg har hatt stor nytte av kurset og kjem til å fortsetje å bruke utdelt kursbok og anbefalt app på iphone.”

“Kurset har for min del vært svært lærerikt, fått mange aha opplevelser og i alle høyeste grad motivert meg til å jobbe med endringer til det hensiktsmessige på mange plan i livet.
Så tusen takk for de nye mulighetene jeg nå får ved å ha lært dette……da er det bare opp til meg selv å brette om armene og benytte og jobbe med verktøyene……og det får jeg til :-)”

“Under utredning fikk jeg en følelse av ubehag, jeg opplevde kursleder som lite interessert i å hjelpe og virket mer opptatt av å stille spørsmålene til utredningen. Skulle ønske kursleder var mer imøtekommende og viste større empati.
Dette bildet ble totalt forandret under selve kurset. Kursleder fremsto da med humor og omgjengelighet, noe som gjorde relasjonen mellom kursleder og meg mye bedre. Det ble da lettere å åpne seg, og jeg ble mer motivert til å jobbe med meg selv.
Å delta på kurset har vært den beste avgjørelsen jeg har tatt på to år! Selv om den individuelle jobbingen kan være knallhard, opplever jeg at kurset er relevant og lærerikt. Jeg har allerede fått til endringer i mitt liv, og flere skal jeg jobbe for at det blir. :-)”

 

Kurs i mestring av depresjon

“ABCD modellen er veldig bra ,og virkelig noe å jobbe videre med. Jeg føler jeg absolutt jeg har hatt bra utbytte av kurset, kursinstruktøren var veldig bra og engasjert.Anbefaler virkelig dette.”

“Jeg var mest forvirret etter de første gangene, men nå etter 8 ganger føler jeg at jeg mestrer det bra. Satser på å ikke “ramle helt i kjelleren” om det skulle komme flere depresjoner. Jeg har lært meg teknikker som gjør at jeg skal klare å komme meg ut at depresjonen før den setter inn for fullt. Det var mye bra å lære her. Kan virkelig anbefale dette kurset, bare husk å være tålmodig.”

“Det har vært et nyttig kurs for meg.Har lært metoder og teknikker som jeg kan benytte når jeg kjenner at en mulig depresjon er på vei. Vil da bruke boken, å mestre depresjonen som et hjelpemiddel til å tolke mine tanker og følelser (a,b,c,d)på en mer konstruktiv måte.
Opplever kursleder med høy kompetanse,og som er flink til å engasjere kursdeltakere til aktivt å delta i utveksling av tanker og meninger.”

“Det var veldig godt å treffe andre mennesker i samme situasjon som meg. Å høre deres fortellinger fra hverdagen deres. Kursleders evne til å tydeliggjøre hvor vi må endre tankene!”

“Teorien var overaskende enkel, samtidig som det er vanskelig å ta inn over seg i den situasjonen jeg befinner meg i. Veldig innterresant, og veldig nyttig selv om det er vanskelig. Hadde et ønske om å delta mer i samtale, men fikk det ikke til.”

“Kurset er fint lagt opp. Velfungerende. Likte det bedre enn jeg hadde trodd på forhånd.”

“Vært veldig bra” (Deltager har deltatt på annet KiD tidligere, og opplever herværende kurs langt bedre lagt opp.)

“Liker” (tommel opp)

“Kurset var grundig og bra lagt opp, ga oss et nyttig redskap for videre mestring. Veldig bra at man selv kunne velge hvorvidt man ville være aktivt med i diskusjoner, selv om det kanskje er mer utfordrende for kursleder at gruppa ikke alltid var like aktiv.”

“Kunne kansje vært enda større fokus på deltakelse på kurskveldene?
Bra med bok og skjema, at det kreves noe av deltakerne!
Gode, klare repeterende forelesninger.”

“likte kurset godt. ting ble tydeligjort. kanskje ha hatt litt mere fokus på vordan man kan motivere seg selv.tror d hadde vært bedre for min del om man hadde vært nøyt til å delta gjøre hjemmme lekser at det ikke hadde vært frivilig.”

“Kursheftet er veldig bra, kan bruker til å jobbe med på egenhånd etterpå.
Innholdet i kurset virker veldig troverdig. Kursholder var godt kjent med innholdet, formidlet stoffet på en god måte. Enkelte dager virket det som kursholder hadde hatt det litt for travelt før kurset starter.”

 

Angstgrupper

“Dyktig gruppeleder med fornuftige oppfølgingsspørsmål og tips til hver deltaker og presentasjon. Nyttig med andre gruppedeltakere som kom med gode tilbakemeldinger og bekreftet mine erfaringer da vi hadde en del plager til felles. Det er en fordel å ha en ABCD-modell å jobbe etter hjemme, både under gruppeperioden og etter at den er avsluttet. Vil anbefale andre med angst å prøve denne typen grupper.”

“Meget fornøyd med gruppebehandlingen, men det kunne gjerne vært noen flere gruppetimer.”

“Ble veldig glad da min fastlege anbefalte denne form for terapi hos dr Rochette. Hadde aldri hørt om ABCD modellen tidligere. Synes det var vanskelig fra begynnelsen på kurset å forstå alle begrepene men etterhvert ble det forstålig at det var mot “D” vi jobbet. Opplevde ukedagene mellom mandagene som jobb med eksponering både på godt å vondt. En nedtur da eksponering utløste panikkangst på 100% men opptur igjen etter samtaler og gode råd fra dr Rochette i gruppa. ABCD modellen kan virkelig anbefales til alle som sliter med panikkangst. Samtalegruppa kan jeg anbefale på det sterkeste. Alder ingen hindring ! Har lært mye på kurset og har satt stor pris på at det er en veldig uformell tone, mye fleip og latter ! Selv om gruppa er avsluttet jobber jeg hver dag med eksponering enten mentalt eller oppsøker situasjoiner som kan utløse panikk. En stor takk til dr Rochette ! Terningkast 6!”

“Føler (eller tenker..) at kognitiv terapi var et veldig konkret redskap til å jobbe med angsten.Har fått så god insikt at jeg etter 10 uker kan jobbe videre alene. Satte også stor pris på humoren til gruppeleder: det føes befriende å le av seg selv og angsten!”

“Gruppebehandling er bra da du får høre hvordan andre løser sine problemer, og du føler du ikke er alene i verden med dine problemer. Skjønner at kurset ikke gjør deg totalt frisk, derimot får man mye verktøy som kan brukes videre i hverdagen.”

“Positivt overrasket over gruppeterapi.Noe skeptisk til å begynne med,men det gikk fort over.Godt å treffe andre mennesker som virkelig kan forstå hvordan en har det. Dr.Rochette kan sine ting og guider oss godt inn i den kognitive modellen,som da gjør til at en etterhvert kan lære å mestre diverse uhensiktsmessige tankemønstre! Anbefales på det varmeste!”

“jeg er fornøyd med hele kurset.glad for at jeg har vært med på det.”

“Jeg hadde i utgangspunktet lave forventninger til gruppeterapi, men ble positivt overrasket. Det var kjekt å oppdage at de andre gruppedeltakerne med liknende problemer var svært oppegående mennesker.”

“Litt mer omhandling, hva er sosial fobi.”

“Veldig fornøyd med hele opplegget, har hatt stort utbytte av kurset.”

“Opplegget veldig bra. for egen del kunne jeg tenkt meg en oppfølging på 8-10 kvelder med møter hver 14.dag. Har selv en lang vei å gå ennå. God somme”

“Veldig bra at vi fikk bruke tavle etterhvert. Er veldig fornøyd med gruppeleder/psykiater, fremstår veldig profesjonell og kunnskapsrik. Godt å forholde seg til modeller; og få visualisert disse ved tavlebruk/power point. Bra med mye repetering, kjenner at jeg gjerne kunne ha bli enda mer drillet i de forskjellige termene. Gruppa som helhet fungerte veldig bra, og jeg mener det var en stor styrke at vi hadde forskjellige angstplager, da det ufarliggjorde vår egen frykt i mye større grad. Med det mener jeg at andres store plager var for meg helt ufarlige, dette setter også mine plager i et annet lys, og ufarliggjør. Jeg tror at om jeg skulle ha vært sammen med andre som hadde tilnærmet like plager som meg, så hadde jeg nok ikke sett meg selv på lik måte.”

Kommentar mottatt fra kursdeltager 6 måneder etter avsluttet gruppe:
“Hei 🙂 en julehilsen fra en pas som behersker sin panikkangst med det hun lærte av deg. Nå kjører jeg inn i vaskeautomat med bilen, sitter midt i salen i en stufull kinosal og tar den plassen jeg blir tildelt på fly, siste gang var tur til Oslo hvor jeg fikk plass helt bak ved vinduet. Er så fornøyd og vil ønske deg en god jul og et fredelig godt nytt år.”

Kurs i oppmerksomhetstrening

“Det er bra for du har fått sted og tid til å gjøre dette. Det er litt mindre lett når du skal prøve hjemme men øvelse gjør mester. Du får godt utbytte hvis du ellers til dagen ikke har tid til å sette deg ned å trekke pusten…”

“Jeg er veldig fornøyd med kurset i oppmerksomhets trening. For min del tok det litt tid å komme inn i..men nå når jeg har kommet inn i det,så er dette et nyttig verktøy i hverdagen. Jeg bruker det i sosiale sammenhenger hvor jeg fort kan bli stresset,sortere tanker under tankekjør og under trening. Det nytter å prøve!”

“Jeg har lært effektive øvelser som virker på meg. Utfordringen min er å få det inn i hverdagen min som til tider kan være hektisk, men som og har med balanse mellom aktivitet og hvile/ prioriteringer å gjøre. Dette er noe jeg ønsker å få til og som jeg vil gå inn for skal bli en “rutine” i hverdagen og noe jeg kan bruke i situasjoner der jeg blir urolig.”

“Det å lære å bremse angsten med pusten, er et nyttig verktøy for meg. Likte spesielt godt at vi benytter 3 øvelser i løpet av timen.”

“Jeg har i 25 år slitt med sterk panikk angst/klaustrofobi . I denne perioden gått nå og da i behandling. Formen har gått opp og ned. Det jeg lærte i dette kurset har for meg vært prikken over ièn. Det har i stor grad medvirket til at jeg for to dager siden reiste med fly tur og retur Kjevik-Oslo. For meg var dette stort da det er 25 år siden jeg forrige gang klarte å ta fly. Flyturene gikk forøvrig smertefritt. Jeg vil i fremtien benytte meg av de “enkle” øvelsene dette kurset har lært meg. Stp på folkens!!! Det nytter å kjempe.”

“Har hjulpet meg å roe meg ned, hvis jeg er stresset eller oppjaget. Fungerer til “power naps” :-)”

“Har hatt nytte av teknikken hvis det har vært tankekjør og jeg har rotet meg inn i negative tankemønster. Har da brukt det jeg har lært for å nullstille meg, “restart”. Det var litt merkelig i starten å sitte i et rom med fremmede folk med lukkede øyne, men ble vant til det. Kursleder opptrer behagelig og manet ikke frem noe som vi skulle føle. Anbefales!”

“Dr. Rouchette har guidet oss stødig gjennom disse øvelsene. Godt at vi får dette inn med teskje; om igjen og om igjen de samme øvelsene, slik at vi kan klare dette på egne hånd til slutt. Jeg har lest om mindfulnes før, men har ikke klart å være min egen læremester i øvelsene, og derfor har jeg ikke fått så nytte av det jeg har lest. Jeg er spesielt glad for den “bieffekten” jeg har fått av øvelsene; en meditasjon gir meg nye krefter og “hvileeffekt” som en “powernap”. Ellers gjør jeg meg bruk av pusteøvelser i stressende og krevende situasjoner i livet”

“Siste gangen var den beste for du brukte en tydeligere fokusering på selvpålagt stress, jag.Vi lager program for hvert minutt og blir vi fornøyde av det? Har prøvd yoga og ser likheter med kurset. Jeg trengte ordene som du brukte. Å sette ord på å være til stede her og nå, ikke i bekymringen for fremtiden eller fortiden. Pusteøvelsen kan brukes over alt. Ordene som du sier til deg selv er viktig for meg, og derfor synes jeg du var tydeligere siste gange. Synes kroppscreningen ikke var helt det jeg søkte.Litt for det den er så kjent fra før, men den kan sikkert være bra den og. Tror yoga er tingen å fortsette med. Takker for kurset og du ufarliggjør det å streve med ting i livet på en god måte.”

“VELDI nyttig med samtale/refleksjon før og etter meditasjonen. Mulig det kunne vært en “obligatorisk” runde der alle deltakerne fortalte om sin opplevelse av meditasjonen de har gjort mellom øktene. Dette kunne forpliktet i større grad den enkelte til å gjennomføre meditasjon mellom hvert møte.”

“Jeg kunne gjerne fortsatt en gang annen hver uke. Har koblet oppmerksomhetstreningen til hverdagslige ting og hatt mange AHA opplevelser. Jeg klarer oftere å hvile hode. Jeg burde nok gjøre det mere – spesielt for å separere tanker og følelser!!!Både øvelsene og samtalene har hjulpet å være mer tilstede “her og nå”
Jeg kommer absolutt til å fortsette med det.”

“Starttidspunkt halv åtte ideelt. Er da opplagt nok. Litt mer info om utbredelse av metodene, spedd på med mer relevant literatur, og hvor bra metodene er (litt statistikk).”

“Bra med kurset var å lære pusteankeret, og også å øve på nøytral observasjon. Bra med samtale etter øvelsene.
Kurset kunne kanskje også ha omhandlet mer teori”

“Man lærer gode metoder, verktøy som man kan ta med seg i de situasjoner som man sliter med å takle på en hensiktsmessig måte
Når man lærer å bruke det bra, senker det angsten og stress nivået slik at man kan forholde seg mer rolig og tenke over hva som går igjennom hode, og fokusere mer på D,ene. Det kan brukes både løpende, gående og sittende. Altså i alle situasjoner man finner vanskelige. Anbefales”

Og en kommentar 1 år senere fra en tidligere deltager på Kurs i oppmerksomhetstrening.
“I over et års tid har jeg regelmessig praktisert mindfullness/meditasjon. Alt fra 5 min om kvelden, og opp mot 45 min hver dag. Jeg opplever en stor fysisk og psykisk effekt av det. Etter meditasjon føler jeg meg så utrolig tilstede og komplett som jeg, sålangt tilbake i tid jeg kan huske, aldri før har vært! 🙂
Av og til praktiserer jeg før jeg skal i en sosial sammenheng, og da oppnår jeg en stor tilstedeværelse og ro, som oppleves veldig godt.
Idag er mindfullness et fast innslag i hverdagen. Det er ikke bortkastet tid, tvert om, det påvirker resten dagen i en positiv retning.”

 

– Takk til alle som har skrevet disse kommentarene.